Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet

Knistad Herrgård sätter stort fokus på samarbete med lokala leverantörer. Vi är Svanen-certifierade, och lever upp till alla krav som ställs därigenom. Det kan handla om alltifrån vilka kemikalier vi använder till hur matsvinn hanteras.

Vi erbjuder elplatser för bilar, uppmanar gästerna att använda handduken flera gånger för att spara på CO2-utsläpp och erbjuder bättre paketpris om gästen stannar fler nätter. Dessutom har vi kurser i matlagning som tipsar deltagarna hur de kan tänka hållbart när det gäller val av råvaror.

Våra ger möjlighet till våra gäster att ägna sig åt golf bland annat vårt populära golfpaket, cykling och promenad. Dessutom har vi en aktivitetsloge som ligger på vårt område, så det krävs ingen transport dit. Vi erbjuder också teambuildingaktiviteter såsom matlagning, vinprovning, femkamp och jaktkurser. På de senare utbildas deltagarna i att ta tillvara på hela djuret och.

När det gäller restaurangen har vi i nuläget ett pågående projekt kring att gå mot ännu mer närodlat och närproducerat. Gästerna ska veta vad de äter och följa råvaran från jord till bord, genom årstiderna. VI hoppas att detta ska locka den lokala befolkningen till ett restaurangbesök.

Vi vill också skapa en attraktiv plats att bo på permanent, och har ett husprojekt där vi bygger 20 hus intill golfbanan. Här vill vi samla så många tjänster som helst för de boende (närbutik, städning, trädgårdsarbete, restaurang etc). I området kommer också ett musteri och odlingar att finnas – ett sätt att öka medvetenheten hos människorna som bor där.

För att locka fler besökare utanför högsäsong riktar vi vår marknadsföring mot de områden där vi vill se ökad bokningsfrekvens, gärna under perioder då vi har låg beläggning (helger oktober-mars). På längre sikt planerar vi även att bygga ut vår verksamhet med SPA-anläggning.

Vi erbjuder arbetstillfällen för unga, då det inom flera områden i vår verksamhet inte krävs några direkta förkunskaper utan att upplärning sker på plats. Vi har flera i köket och inom städ som har utländsk bakgrund, så vi ser oss som en stark jobbmotor för den målgruppen.

Under senare år har företaget valt att erbjuda bättre anställningsvillkor i form av fasta tjänster istället för behovsanställningar. Det förekommer givetvis fortfarande med tanke på att vi är i en bransch som delvis är säsongsbetonad, men vi har fler som blir kvar under längre tid idag än för bara 5 år sedan.

Genom våra investeringar i såväl restaurang som SPA kommer fler arbetstillfällen att skapas. Vi räknar med att ha dubblat vår fasta personalstyrka när det arbetet är klart. När en jämnare beläggning skapas så ges också möjlighet till tryggare anställningsformer.